الاسم غريب شويه بس اكيد الطعم حلو
المقادير
دجاج
ملعقة صغيرة زنجبيل
ملعقة صغيرة زعفران
ملعقة صغيرة زيت
ملعقة كبيرة زيت زيتون
بصلة كبيرة
فصوص ثوم مفروم
قشرة ليمون مخلل
زيتون مخلل
ملح
طريقة الطبخ
اقلى قطع الدجاج مع الزيت والبصل والثوم والملح والزنجبيل والزعفران واضيفى اليهم 2 كوب ماء.
اضيفى مخلل الليمون والزيتون استمرى فى القلى حتى تصبح المرقة كثيفة .
يوضع الدجاج فى قدر الطاجن (قدر الفخار) . ثم صفى المرقة من الشوائب ثم صبيها فوق الدجاج.
اتركيها فى فرن متوسط الحرارة لمدة 20 دقيقة.
اللى يجربها يبقى يقولى بقه